Az az igazság már azzal is teljesen elkényeztettek, amikor kaptam egy kis üveg, majd még egy kis üveg vaníliaport. A vaníliapor klasszisokkal finomabb még a házilag, vanília kikapart belsejével eltett, cukornál is. Persze-persze a frissen kapart lenne az ideális, egyenes frissen tépve, na, de nem a trópusi övezetben lakom. Pedig, de meg nézném a más növényekre felkúszó vaníliát valójában, mert a virága már képről is gyönyörű!
A madagaszkári, Khosian Tea bourbon vaníliapora erősíti a konyhámat immáron két éve. A vaníliakrém tőle csodás, a vanília fagylalt abbahagyhatatlan ízorgiát jelent, főleg, ha teledobálom friss eperrel és málnával. A 10 grammos kiszerelés mintegy 1900 Ft-ba kerül egy svéd bioboltból beszerezve.
A Rapunzen bourbon vaníliapora már 15 grammos kiszerelésben kapható, akár egy itthoni bioboltban is 4190 FT-ért. Kicsit drágább az előzőnél, de ez már itthon van, nem nekünk kell ideutaztatni. Kóstoltam ezt is már. Szintén nagyon erőteljes.
S mert vaníliából sosem elég a Nielsen Massey 70 grammos vaníliaőrleményét sem hagyhatom Cullinaris a polcán, kerül, amibe kerül: 9999 Ft-ért. Ez nem annyira tiszta, mint az előző kettő, mert maltrodextrint tartalmaz. De jó hír, a búzaallergiám ellenére is nyugodtan fogyaszthatom, mert az USA-ban kizárólag kukoricakeményítőből készítik ezt az adalékanyagot.
Összesen 16 179 Ft-ért telepakoltam a fűszertartómat a világ legfinomabb orchideájával. Nem írtam? A vanília az orchideafélék családjába tartozik. Na, ki jön hozzám virágos vaníliatortát enni?
Ps. Igen, ma is mint mindig mindent, a vásárláspárti-kártyámmal fizettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: